Basf PG Mono Propilen Glikol 1 Litre

Basf PG Mono Propilen Glikol  1 Litre
Daha Büyük Görüntüle
  • Marka: Basf
  • Ürün Kodu: Basf PG Mono Propilen Glikol
  • Stok Durumu: 100
  • 48,99TL
  • Vergiler Hariç: 41,52TL
+
-



Etiketler: Basf PG Mono Propilen Glikol 1 Litre, Basf PG Mono Propilen Glikol, KİMYASALLAR

Basf PG Mono Propilen Glikol 1 Litre - Basf PG Mono Propilen Glikol - KİMYASALLAR

Mono Propilen Glikol Özellikleri ve Kullanım Alanları:

Ambalaj :

1 Litre

Ürün Adı :

Mono propilen glikol

Fiziksel Hali :

Sıvı

Ürünün Kargoya Verildiği Merkez :

 Gaziantepden Kargoya Verilir

 

MONOPROPİLEN GLİKOL

C3H8O2

Tanım

: Berrak-renksiz viskoz sıvı.

 

Ambalaj birimi

:5 litre

 

Cas No

: 57-55-6

 

Kimyasal adı

: 1,2-Propandiol; propilen glikol.

 

Spesifikasyonlar

:

 

Ağır metaller, (Pb olarak)

: < 5 mg/kg

Görünüm

: Berrak , serbest

Arsenik, (As olarak)

: < 1 mg/kg

Kül

: < % 0,001 wt

Asit değeri

: 0,03 mg KOH/g

Klorlar, NaCl gibi

: < 1 mg/lt

Demir

: < 0,5 mg/l

Özgül ağırlık 20/20

: 1,0378

Destilasyon; İbp

: 186,7 oC

Renk

: 5 Pt/Co

Dp

: 189,3 oC

Refraktif indeks 20 oC

: 1,432

Su

: % 0,031 wt

Saflık

: % 99,9

 

 

 

 

 

Özellikler: Düşük uçuculuklu, suyla, alkolle ve eterle karışabilir, yüksek saflıkta berrak renksiz solventtir. Özellikle kozmetik uygulamaları için uygundur. Nötral ve higroskopiktir. Suyla bütün oranlarda karışır, alkoller,esterler ve ketonlarla daha az karışır. Propilen glikol, etanolle aşağı yukarı eşit güçte bir mikrop öldürücüdür. Solüsyonlarda mikroorganizmaların çoğalmasını durdurur. Genellikle % 15-30 aralığındaki konsantrasyonuyla istenen etki elde edilir. Kozmetik endüstrisinin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla, özellikle yüksek saflıkta ve kokusuz özellikte üretilmektedir.

Genel kullanım alanları: Unlu mamüllerdekiformülasyonlarda yaygın kullanımı vardır. Aroma ve esans sanayinde, ilaç ve kozmetikte kullanılmaktadır. (Teknik kalitede olan formu; poliüretan plastikler ve poliester reçineler için önemli bir maddedir. Tütün sanayinde, gıda sanayindeki dondurucu makinaların yağlanmasında da kullanılmaktadır.)

Ağız yıkayıcı (gargara), diş macunları, merhemler, cilt kremleri, şampuanlar ve parfümler(suyla çok fazla seyreltildiklerinde bile propilen glikol içeren çözeltiler genellikle berrak kalır)

Emülsiyon oluşumunda kozmetik ürünlerinde bir koruyucu olarak,

Kokular (esanslar) için bir solvent olarak,

Doğal özlerden aktif özlerini elde etmek için bir ekstrakte edici olarak,

Yağlayıcı olarak (örn; kozmetik endüstrisinde kullanılan makinalar için) kullanılır.

Kozmetik ve deterjanda cilt üzerinde yumuşatma özelliği vardır, yüzey aktiflerden gelen cilt üzerindeki iritasyonu azaltmak için kullanılır. Jölede % 1-5, şampuanda % 0,5-5, kremlerde % 5-10, güneş sütünde % 5-10 oranında kullanılmaktadır.

Depolama: Paslanmaz çelik ve alüminyum konteynerlarda depolanması tavsiye edilir. Havayla temasından kaçınılmalıdır. Bu önlem, uzun süreli depolamalarda bile herhangi bir önemli bozulmayı engeller. Atmosferik oksijenden hariç tutulmazsa, ürün bozuculara, aldehitler ve asitlere dekompoze olabilen peroksitler oluşabilir.

Yorum Yap

Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.